Designsamarbete för en ny golvbrunnsstandard

Enduce samarbetar med Struktur Design

Enduce golvbrunn återvinner upp till 75 procent av värmen i duschvattnet – värdefull energi som annars rinner ut i avloppet. Produkten är helt ny och stort fokus har lagts på användarupplevelsen och funktionen.

– Golvbrunnens brukare kommer oftast inte vara samma person som har köpt den. Alltså får den inte göra det krångligt att duscha, och inte heller tvinga brukaren att kompromissa med hur man vill att ens badrum ska se ut bara för att man vill åt funktionen. Den ska helt enkelt smälta in och göra sitt jobb i bakgrunden utan krångel för användaren, säger Nikita Golovlev, partner och industridesigner på Struktur Design och fortsätter:

– Enduce vet vad de vill uppnå, är öppna för resonemang och är beredda att vrida och vända på alla stenar för att försäkra sig om att produkten som kommer ut passar gemene man och inte bara den teknikfokuserade entusiasten.
 

Konkret har Enduce och Struktur Design tillsammans jobbat fram ny design på komponenter, främst de som de boende ser och kommer i kontakt med.

– Struktur Design är superduktiga och har lyft vår produkt från en ingenjörsprototyp till något som passar in och fungerar i allas hem, säger Thomas Holmberg.

Bland annat har man förfinat designen på golvsilen och utformningen av inloppsfilter, men även tagit fram korta och lättbegripliga anvisningar samt heltäckande manualer. 

– Enduce har en produkt som adresserar ett väldigt aktuellt problem, och potentialen är stor att nå många människor och därmed skapa både klimat- och samhällsnytta. Att vara med på den resan ger oss stor motivation att skapa en så bra produkt som möjligt, säger Nikita Golovlev.

– Vi är jätteglada över samarbetet, som fortfarande pågår med Struktur Design. Det har hjälpt oss att lyfta och hela tiden beakta användarupplevelsen. Våra kunder ska inte behöva krångla utan vår golvbrunn ska vara ett naturligt inslag i deras hem, säger Thomas Holmberg.
 

Fakta Enduces golvbrunn

Enduce golvbrunn återvinner värmen ur duschvattnet, den är enkel att installera och lätt att hålla ren. Tekniken finns integrerad i duschgolvbrunnen och ersätter således den traditionella golvbrunnen. I golvbrunnen leds använt duschvatten genom en högeffektiv värmeväxlare innan det spolas ut i avloppet. Där överförs värmen till duschens inkommande kallvatten vilket innebär att betydligt mindre andel hetvatten behöver tillföras för att uppnå en behaglig duschtemperatur. På så vis sparas stora mängder energi. 

Lär dig mer på webbinarium

Delta gärna på våra regelbundna webbinarium för att lära dig mer om vår lösning. Under cirka 45 minuter berättar vi om vår lösning, tekniken bakom och svarar på frågor. Webbinarierna genomförs via Teams. Varmt välkommen!

Senaste nytt