Privatperson

Denna sida vänder sig till dig som är äger bostadsrätt eller villa,
eller som vill påverka din hyresvärd i en resursbesparande riktning.

Hur funkar det?

Enduce golvbrunn återvinner värmen ur duschvattnet, den är enkel att installera och lätt att hålla ren. Det är en ny standard för golvbrunnar.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Golvbrunn
Enduce monterar sin golvbrunn

Webbinarium & möten

Välkommen att anmäla dig till våra öppna webbinarium. Under 30 minuter berättar vi om vår produkt, tekniken bakom och om genomförda installationer. Vi lyfter också fram studier och evidens som talar för den här typen av installation samt det värde som skapas. Webbinariet genomförs via Teams.

Du är också välkommen att boka ett digitalt möte med oss t.ex. om du har ett konkret projekt i åtanke eller vill fördjupa dig i vår värdekalkyl. Vi hjälper gärna till.

En ny standard för bostäder

Vår patenterade golvbrunn återvinner upp till 75% av energin, är enkel att installera och ger kraftigt sänkta driftskostnader. Den bidrar också till en hållbar utveckling där vi tillsammans sparar på samhällets och jordens resurser.

Enduce är ett svenskt green-tech-företag baserade i Umeå. Vi står för effektivitet, enkelhet och betydande resursbesparing. Vi brinner för att tillgängliggöra innovation och beprövad teknik till fastighetsbranschen med våra energismarta produkter. En ny standard.
Enduce Golvbrunn

Vill du också köpa vår produkt?

Denna sida vänder sig till privatpersoner som äger en eller några fastigheter. För att köpa våra patenterade, kostnadseffektiva golvbrunnar är du välkommen att göra din beställning via vår externa webbutik.

Räkna själv

Använd vår värdekalkyl för att få en grov uppskattning om hur Enduce energiåtervinnande golvbrunn påverkar dina fastighetsekonomiska nyckeltal. De värden du anger beräknas tillsammans schablonvärden i branschen och från aktuella studier. Läs mer i vår Kunskapsbank

Kommer strax

Gör vår fördjupade värdekalkyl

Vi hjälper gärna till med specifika beräkningar för en fastighet, såväl nyproduktion som renovering. Hör av dig till oss för att ta del av vår fördjupade värdekalkyl.

Frågor & svar

Enduce golvbrunn återvinner värmen ur duschvattnet, den är enkel att installera och lätt att hålla ren. Det är en ny standard för golvbrunnar.  

Den integrerade plattvärmeväxlaren ser till så att värdefull energi inte spolas ut i avloppet. I stället används det utgående duschvattnet till att värma upp nytt vatten, i ett hygieniskt och robust system.    

Med Enduce golvbrunn återvinns 71–75 procent av energin (verifierat av RISE 2022). Det är mer än vad någon annan lösning på världsmarknaden kan prestera i dag. 

I övrigt är Enduce precis som vilken golvbrunn som helst. Den passar i de flesta badrum, är enkel att installera och lätt att rengöra för slutanvändaren. Läs manualen här.    
Enduce ger direkt effekt och är en långsiktig lösning, som fortsätter att betala sig över tid. Utöver pengar och nya affärsmöjligheter, sparar vi på jordens och samhällets resurser.

I bostadsfastigheter är tappvattnet en av de största energibovarna – värmen åker rakt ut i avloppet. Med Enduce återvinns upp till 75 procent, vilket kraftigt minskar driftkostnaderna. För ett flerbostadshus kan det handla om en minskning på 11 procent över hela fastigheten.

Energikalkylerna påverkas naturligtvis mycket positivt. De stora energibesparingarna i projekten bidrar till möjligheter för gröna lån, fördelar vid upphandlingar och möta branschens regler och miljödirektiv. Kloka miljöval stärker också ert arbetsgivarvarumärke och gör fastigheten mer attraktiv för slutkunden.
Genom att ta in Enduce redan i projekteringsskedet, blir energikalkyler och driftbudgetar på rätt nivå från början. Installationen kräver inget merarbete. Utöver den stora energibesparingen är Enduce en helt vanlig golvbrunn.
Ja, Enduce golvbrunn bygger på en industriellt beprövad teknik, som vi har anpassat till moderna badrum. Det är en robust produkt, byggd av standardkomponenter och med tydliga monteringsanvisningar.
Besök gärna vår Kunskapsbank för svar på fler vanliga frågor och fördjupande information.
Porträtt av Aleksander Teir på Enduce

Aleksander Teir

Marknadsutvecklare
aleksander.teir@enduce.se
079-103 56 56