Hur installeras Enduce E1 i bjälklaget?

Bjälklagsdjupet för golvbrunnen Enduce E1 är 138 mm, med en totalhöjd upp till överkant av golvbrunnsfläns 174 mm. Golvbrunnens höjd på 36 mm över bjälklaget möjliggör normenlig installation i både helgjutna bjälklag och skivgolv.  

Golvbrunnen kan beställas med monteringsram för montering i lättviktsbjälklag (exempelvis trä och plåt-balkar) med golvskivor, eller med fästöron för infästning och nivellering inför gjutning av bjälklag och golv.   

Golvbrunnens påverkan på betongbjälklags bärighet finns. Kontakta oss för lösningsförslag och ytterligare information. 

Se sidan Dokument i menyn för att ta del av installationsanvisningar.

Hjälpte den här artikeln dig?

0
1

Kontakta oss

Porträtt av Henrik Hagman på Enduce

Henrik Hagman

Teknik- och produktchef 
henrik.hagman@enduce.se
070-947 57 43

Mer från kunskapsbanken

Hur du utformar duschplatsen och var du placerar duschrummets ventilation är viktiga faktorer som påverkar hur energieffektiv och bekväm duschupplevelsen blir.
Enligt Boverkets byggregler får energibesparande teknikers bidrag till förbättring av energiprestanda inkluderas i beräkningarna utifrån teknikens påvisade energibesparing.
Enduce E1 minskar varmvattenförbrukningen (energin till uppvärmning av varmvatten) som utgör den i särklass största miljö- och klimatbelastningen vid duschning.

Lär dig mer på våra webbinarium

Varmt välkommen att lära dig mer om Enduce E1 under våra öppna och regelbundna webbinarium. Under cirka 45 minuter berättar vi om vår lösning, tekniken bakom och svarar på frågor. 

Det går också bra att boka ett enskilt möte med oss för att samtala om ett specifikt projekt eller frågeställning.