Krav på duschblandare?

I princip alla moderna duschblandare är termostatblandare. Enduce energiåtervinnande golvbrunn fungerar allra bäst tillsammans med just termostatblandare.   

Termostatblandare styr blandningsförhållandet mellan kallt och varmt vatten via en avkännare placerad i det tempererade vatten som skickas till duschmunstycket. Den temperaturkänsliga avkännaren bestående av en kapsel grafitvax styr tillsammans med temperaturreglaget på blandaren förhållandet mellan inblandat varm- och kallvatten. Detta gör termostatblandare relativt okänsliga för temperaturen på inkommande kallvatten och varmvatten. Den goda funktionen på installationer med Enduce energiåtervinnande golvbrunn och termostatblandare har verifierats i ett 10-tal olika tekniska installationer, och i dialog med termostatblandarspecialister hos flera av marknadens ledande blandarleverantörer. 

Hjälpte den här artikeln dig?

1
0

Kontakta oss

Porträtt av Henrik Hagman på Enduce

Henrik Hagman

Teknik- och produktchef 
henrik.hagman@enduce.se
070-947 57 43

Mer från kunskapsbanken

Hur du utformar duschplatsen och var du placerar duschrummets ventilation är viktiga faktorer som påverkar hur energieffektiv och bekväm duschupplevelsen blir.
Enligt Boverkets byggregler får energibesparande teknikers bidrag till förbättring av energiprestanda inkluderas i beräkningarna utifrån teknikens påvisade energibesparing.
Enduce E1 minskar varmvattenförbrukningen (energin till uppvärmning av varmvatten) som utgör den i särklass största miljö- och klimatbelastningen vid duschning.

Lär dig mer på våra webbinarium

Varmt välkommen att lära dig mer om Enduce E1 under våra öppna och regelbundna webbinarium. Under cirka 45 minuter berättar vi om vår lösning, tekniken bakom och svarar på frågor. 

Det går också bra att boka ett enskilt möte med oss för att samtala om ett specifikt projekt eller frågeställning.