Duschblandare

I princip alla moderna duschblandare är termostatblandare. Enduce energiåtervinnande golvbrunn fungerar allra bäst tillsammans med just termostatblandare.  

Termostatblandare styr blandningsförhållandet mellan kallt och varmt vatten via en avkännare placerad i det tempererade vatten som skickas till duschmunstycket. Detta sker genom att en temperaturkänslig kapsel av grafitvax (avkännaren) tillsammans med temperaturreglaget på blandaren styr förhållandet mellan inblandat varmvatten och kallvatten. Detta innebär att termostatblandare generellt sett är ganska okänsliga för temperaturen på inkommande kallvatten och varmvatten. Detta har verifierats dels i ett 10-tal tekniska installationer, dels i samtal med termostatblandarspecialister hos flera av marknadens ledande blandarleverantörer. 

Hjälpte den här artikeln dig?

1
0

Kontakta oss

Porträtt av Henrik Hagman på Enduce

Henrik Hagman

Teknik- och produktchef 
henrik.hagman@enduce.se
070-947 57 43

Mer från kunskapsbanken

Hur duschplatsen utformas och ventilationen placeras spelar en stor roll för duschkomfort, badrumsklimat och inte minst energieffektiviteten.  
Enligt Boverket får energibesparande teknikers bidrag till förbättring av energiprestanda inkluderas i beräkningarna utifrån teknikens påvisade energibesparing.
Enduce minskar inte vattenförbrukningen totalt sett men varmvattenförbrukningen minskar. Resursbesparingen ligger i huvudsak i energin och inte i vattnet.

Lär dig mer på webbinarie

Delta gärna på våra regelbundna webbinarier för att lära dig mer om vår lösning. Under 30 minuter berättar vi om vår lösning, tekniken bakom och svarar på frågor. Webbinarierna genomförs via Teams.  

Du är också välkommen att boka ett enskilt möte t.ex. för att diskutera ett konkret projekt eller en specifik fråga.