Sparar Enduce vatten?

Enduce minskar inte vattenförbrukningen totalt sett men varmvattenförbrukningen minskar.

Resursbesparingen ligger i huvudsak i energin och inte i vattnet. Vi har undersökt resursförbrukningen vid – duschning ur ett systemperspektiv från vattentäkt t.o.m. reningsverk baserat på tillgänglig forskning. Analysen visar att drygt 96% av resursförbrukningen går åt till uppvärmningen av duschvattnet medan vattenförbrukningen endast utgör ca 4 % (görs analysen för allt tappvarmvatten, inklusive kallt tappvatten är motsvarande siffra 90%​).  

Utgörs vattentäkten av havsvatten (3,5 viktsprocent NaCl) istället för sötvatten tillkommer ytterligare ca 4 procentandelar resursförbrukning för avsaltning, och resursförbrukningen för vattenproduktion och rening vid duschning har ökat till totalt ca 8 % av den totala resursförbrukningen vid duschning (uppvärmningen utgör i detta fall alltså fortfarande över 90 %). 

Hjälpte den här artikeln dig?

0
0

Kontakta oss

Porträtt av Henrik Hagman på Enduce

Henrik Hagman

Teknik- och produktchef 
henrik.hagman@enduce.se
070-947 57 43

Mer från kunskapsbanken

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Enduce monterar sin golvbrunn

Webbinarium & möten

Välkommen att anmäla dig till våra öppna webbinarium. Under 30 minuter berättar vi om vår produkt, tekniken bakom och om genomförda installationer. Vi lyfter också fram studier och evidens som talar för den här typen av installation samt det värde som skapas. Webbinariet genomförs via Teams.

Du är också välkommen att boka ett digitalt möte med oss t.ex. om du har ett konkret projekt i åtanke eller vill fördjupa dig i vår värdekalkyl. Vi hjälper gärna till.