Tätskikt

Anslutningen av tätskikt mot golvbrunnen sker antingen via en traditionell klämramsanslutning för tätskiktsfolie eller för plastmatta. 

Enduce är konstruerad för att uppfylla kraven i gällande normen för golvbrunnar. Typtestning för godkännande av väggnära och icke väggnära godkännande pågår hösten 2023 och beräknas avslutas i november.  

En systemgodkänd tätskiktsfolie från APEX ansluts via butylmanschett till golvbrunnen med typgodkännande mot för närvarande 26 av marknadens största tätskiktsleverantörer. 

Golvbrunnen godkänns generellt även för icke väggnära installation mot våtrumsmatta, och specifikt för väggnära och icke väggnära installation med Tarketts sortiment av våtrumsmattor.    

Hjälpte den här artikeln dig?

0
0

Kontakta oss

Porträtt av Henrik Hagman på Enduce

Henrik Hagman

Teknik- och produktchef 
henrik.hagman@enduce.se
070-947 57 43

Mer från kunskapsbanken

Hur duschplatsen utformas och ventilationen placeras spelar en stor roll för duschkomfort, badrumsklimat och inte minst energieffektiviteten.  
Enligt Boverket får energibesparande teknikers bidrag till förbättring av energiprestanda inkluderas i beräkningarna utifrån teknikens påvisade energibesparing.
Enduce minskar inte vattenförbrukningen totalt sett men varmvattenförbrukningen minskar. Resursbesparingen ligger i huvudsak i energin och inte i vattnet.

Lär dig mer på webbinarie

Delta gärna på våra regelbundna webbinarier för att lära dig mer om vår lösning. Under 30 minuter berättar vi om vår lösning, tekniken bakom och svarar på frågor. Webbinarierna genomförs via Teams.  

Du är också välkommen att boka ett enskilt möte t.ex. för att diskutera ett konkret projekt eller en specifik fråga.