Fastighetsägare

Reducerad energiförbrukning

Sänkt energi­förbrukning och förbättrad energi­prestanda

Sänkta driftkostnader

Sänkta
drift­kostnader
och förbättrat driftnetto

Ökat fastighetsvärde

Ökat
fastighets­värde
och finansierings-utrymme

Reducerad resursförbrukning

Kraftigt
reducerad resurs­förbrukning vid duschning

Reducerat klimatavtryck

Kraftigt
minskat klimat­-
avtryck vid
duschning

En ny standard.

Är du fastighetsägare och letar efter sätt att minska driftskostnaderna, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar framtid? Med vår patenterade golvbrunn kan du göra just det. Vår unika produkt återvinner upp till 75% av energin vid varmvattenanvändning, vilket leder till betydande ekonomiska och miljömässiga besparingar. Detta är inte bara bra för din plånbok, men även för planeten. Låt oss tillsammans sätta en ny standard för hållbar fastighetsförvaltning.

Bättre driftnetto och lägre klimatavtryck

I värdekalkylen ser vi ofta hur Enduce tydliga påverkan på driftnettot får betydande påverkan för projektens finansiering. Förbättringen av driftnettot höjer fastighetsvärdet och därmed finansieringsutrymmet – i flera fall mer än investeringskostnaden. Det gör beslutet att välja Enduce E1 enkelt att fatta! Förbättrad ekonomi går hand i hand med miljö- och klimatnyttan.

Enduce kan öka avkastningen och förbättra klimatavtrycket utan att det kostar eget kapital

Porträtt av Thomas Holmberg på Enduce
Thomas Holmberg
Verkställande direktör på Enduce

Är du privatperson?

Om du vill köpa våra energiåtervinnande golvbrunnar som privatperson så är du välkommen att göra din beställning direkt i vår webbutik. Läs mer om hur du beställer här.

Ytterligare vinster

Energi- och effektbesparing

Minskad miljö-och klimatpåverkan

Ökad lönsamhet och fastighetsvärde

Lär dig mer på webbinarie

Delta gärna på våra regelbundna webbinarier för att lära dig mer om vår lösning. Under 30 minuter berättar vi om vår lösning, tekniken bakom och svarar på frågor. Webbinarierna genomförs via Teams.  

Du är också välkommen att boka ett enskilt möte t.ex. för att diskutera ett konkret projekt eller en specifik fråga. 

Räkna själv

Använd vår värdekalkyl för att uppskatta hur Enduce energiåtervinnande golvbrunn påverkar dina fastighetsekonomiska nyckeltal. 

Varmvattenuppvärmning
Energikostnad (snitt över tid)
kr/kWh
Duschplatsens utformning (energiförlust)
Jag vill beräkna energibesparingen utifrån
Varmvattenförbrukning i hushållet
1000 kWh/person/år
Boende per duschrum
st
Andel varmvatten till duschning
%
Hushållets totala duschtid
minuter/dag
Vattenflöde i duschen
liter/minut
Duschvattentemperatur
C
Kallvattentemperatur
C
Varmvattenförbrukning
kWh/m2 Atemp
Yta Atemp
m2
Andel varmvatten till duschning
%
Antal duschrum
st
Varmvattenförbrukning
kWh/m2 BOA
Yta BOA
m2
Andel varmvatten till duschning
%
Antal duschrum
st
Energikostnad för dusch utan Enduce
3 600 kr/år
Med Enduce E1
Energikostnad för dusch
kr/år
Minskad driftkostnad
kr/år
Ekonomisk avkastning
%
Återbetalningstid
år
Energibesparing
kWh/år
Minskning CO2
kg/år
Förbättring av energiprestanda
kWh/m2 Atemp

Kontakta oss angående ditt projekt

Vi hjälper gärna till med specifika beräkningar för en fastighet, såväl nyproduktion som renovering. Hör av dig till oss för att ta del av vår fördjupade värdekalkyl.

Frågor & svar

Enduce ger direkt effekt och är en långsiktig lösning, som fortsätter att betala sig över tid. Utöver pengar och nya affärsmöjligheter, sparar vi på jordens och samhällets resurser.

I bostadsfastigheter är tappvattnet en av de största energibovarna – värmen åker rakt ut i avloppet. Med Enduce återvinns upp till 75 procent, vilket kraftigt minskar driftkostnaderna. För ett flerbostadshus kan det handla om en minskning på över 10 procent för hela fastigheten.

De stora energibesparingarna i projekten bidrar till möjligheter för gröna lån, fördelar vid upphandlingar och möta branschens regler och miljödirektiv. Kloka miljöval stärker också ert arbetsgivarvarumärke och gör fastigheten mer attraktiv för slutkunden.

Du är välkommen att fylla i ditt önskemål via den här länken. Självklart kan du även ta direktkontakt med oss. Hör av dig till Aleksander på telefonnummer 079-103 56 56 eller aleksander.teir@enduce.se

 

 

Enduce E1 är utformad för att fungera enligt de normer som finns i och testas även på samma sätt som andra liknande produkter. Golvbrunnen bygger på beprövad teknik anpassad till moderna badrum och med gediget knowhow från forskning och industri. Den är en robust, utan slitagedelar och med tydliga monteringsanvisningar, testad över 10 000 gånger.

Enduce golvbrunn återvinner värmen ur duschvattnet, den är enkel att installera och lätt att hålla ren. Det är en ny standard för golvbrunnar.

Den integrerade plattvärmeväxlaren ser till så att värdefull energi inte spolas ut i avloppet. I stället används det utgående duschvattnet till att värma upp nytt vatten, i ett hygieniskt och robust system.  

Med Enduce golvbrunn återvinns 71–75 procent av energin (verifierat av RISE 2022). Det är mer än vad någon annan lösning på världsmarknaden kan prestera i dag.

I övrigt är Enduce precis som vilken golvbrunn som helst. Den passar i de flesta badrum, är enkel att installera och lätt att rengöra för slutanvändaren. Läs mer här.  

Besök gärna vår FAQ för svar på fler vanliga frågor och fördjupande information.

Porträtt av Henrik Hagman på Enduce

Henrik Hagman

Teknik- och produktchef
henrik.hagman@enduce.se
070-947 57 43

Porträtt av Aleksander Teir på Enduce

Aleksander Teir

Teknisk säljare
aleksander.teir@enduce.se
079-103 56 56

FAQ

Hur duschplatsen utformas och ventilationen placeras spelar en stor roll för duschkomfort, badrumsklimat och inte minst energieffektiviteten.  
Enligt Boverket får energibesparande teknikers bidrag till förbättring av energiprestanda inkluderas i beräkningarna utifrån teknikens påvisade energibesparing.
Enduce minskar inte vattenförbrukningen totalt sett men varmvattenförbrukningen minskar. Resursbesparingen ligger i huvudsak i energin och inte i vattnet.
Lösningens funktionsprincip är att energin i det kontinuerliga flödet duschvatten värmeväxlas mot det kontinuerligt inkommande kallvattnet.
Enduce höga krav på lång livslängd och full reparerbarhet utgör en viktig del av produktens goda ekonomiska lönsamhet samt miljö- och klimatmässiga hållbarhet. 
Anslutningen av tätskikt mot golvbrunnen sker antingen via en traditionell klämramsanslutning för tätskiktsfolie eller för plastmatta.