Energiåtervinning från badkar?

Lösningens funktionsprincip är att energin i det kontinuerliga flödet använt varmt duschvatten (gråvatten) värmeväxlas mot det kontinuerligt inkommande kallvattnet på sin väg mot duschblandaren under duschning. Denna funktionsprincip ger enligt oberoende studier bästa möjliga förutsättning för en högeffektiv energiåtervinning från dusch- och gråvatten.  

Att ansluta ett badkar som man duschar i till Enduce golvbrunn fungerar alltså, förutsatt att man kommer åt och kan öppna golvbrunnens golvsil för rengöring. Däremot kan ingen energi återvinnas vid uttappning av badkarsvatten om inget kallvatten används av duschblandaren.  

Hjälpte den här artikeln dig?

1
0

Kontakta oss

Porträtt av Henrik Hagman på Enduce

Henrik Hagman

Teknik- och produktchef 
henrik.hagman@enduce.se
070-947 57 43

Mer från kunskapsbanken

Hur duschplatsen utformas och ventilationen placeras spelar en stor roll för duschkomfort, badrumsklimat och inte minst energieffektiviteten.  
Enligt Boverket får energibesparande teknikers bidrag till förbättring av energiprestanda inkluderas i beräkningarna utifrån teknikens påvisade energibesparing.
Enduce minskar inte vattenförbrukningen totalt sett men varmvattenförbrukningen minskar. Resursbesparingen ligger i huvudsak i energin och inte i vattnet.

Lär dig mer på webbinarie

Delta gärna på våra regelbundna webbinarier för att lära dig mer om vår lösning. Under 30 minuter berättar vi om vår lösning, tekniken bakom och svarar på frågor. Webbinarierna genomförs via Teams.  

Du är också välkommen att boka ett enskilt möte t.ex. för att diskutera ett konkret projekt eller en specifik fråga.