FAQ

Här har vi samlat svar på vanliga frågor och fördjupande information om
vår produkt och annat som är relevant.

Kategorier:
Serieproduktion och montering sker i huvudsak i Sverige. Produkten består till stor del av återvunnet material. Mässingen är blyfri.
Enduce E1 uppfyller kraven enligt Boverkets byggregler. Till dags dato har det duschats över 15 000 gånger med tekniken.
Det finns inga bestämmelser som utgör ett hinder för energieffektiv teknik på applikationsnivå i duschar.
Hur du utformar duschplatsen och var du placerar duschrummets ventilation är viktiga faktorer som påverkar hur energieffektiv och bekväm duschupplevelsen blir.
Att energiåtervinna varmvattenenergi på applikationsnivå direkt i duschplatsen är enligt oberoende studier det effektivaste sättet att energiåtervinna varmvattenenergi som annars går förlorad.  
Anslutningen av tätskikt mot Enduce E1 sker via traditionella klämramsanslutningar för antingen tätskiktsfolie för klinkergolv, eller för plastmatta.
Vad gäller betongbjälklag så bör täckskiktet av betong under golvbrunn vara ca 70 mm för att säkerställa brand EI 60 utan vidare brandtester eller värmeledningsberäkningar.
Varm- och kallvatten ansluts i sidan på golvbrunnens kopplingslåda via PEX-slang i 25 mm tomrör via typtestade skåpsgenomföringar. Avlopp ansluts till golvbrunnens 75 mm horisontella utloppstuds.
Golvbrunnen kan beställas med monteringsram för montering i lättviktsbjälklag (exempelvis trä och plåt-balkar) med golvskivor, eller med fästöron för infästning och nivellering inför gjutning av bjälklag och golv.