Enduce finalister i tre priskategorier på Umeågalan

Enduce är utsedda till finalister i tre priskategorier på Umeågalan 2024 – Årets teknik och- industripris, Årets innovativa företag och Årets university spin-off.
– Wow, vilken trevlig nyhet. Som relativt nytt bolag är det jättekul att få den här bekräftelsen på att vi gör rätt saker och uppmärksammas för det, säger Thomas Holmberg, vd på Enduce.

Fredagen den 19 januari arrangerade Umeågalan ett finalistsläpp på ett fullsatt P5 i Umeå. Tre finalister släpptes i vardera tio kategorier – i den elfte, Umeåkommuns företagspris, finns inga finalister utan vinnaren utses på galan. I tre av priskategorierna var Enduce finalister.

– Att vi är finalister i dessa kategorier, som alla speglar företagets kärnvärden av teknik, innovation och forskning, är otroligt bekräftande, tillägger Henrik Hagman, grundare, teknisk doktor i energiteknik och teknik- och produktchef på Enduce.

Umeågalan arrangeras den 21 mars – och firar då dessutom 20 år.

Motiveringarna lyder:

Årets university spin-off 

Enduce
Enduce har utvecklat en ledande och effektiv teknik för energiåtervinning ur duschvatten, energi som annars skulle spolas ut i avloppet. Bolagets unika teknik möjliggör övergång till mer miljö- och klimatsmarta duschar och hållbara bostäder.  Med sin miljörelevans ligger bolagets patenterade produkter rätt i tiden, och bygger på mångårig akademisk såväl som industriell kunskap. 

Årets innovativa företag 

Enduce
Med ett dedikerat team, 100 procent kundfokus och datadriven innovation har Enduce utvecklat en energiåtervinnande golvbrunn med målet att revolutionera standarden i byggbranschen. 

Årets teknik och- industripris 

Enduce
Med en affärsidé som har hållbarhet i sitt dna utgör företaget en viktig pusselbit i den globala omställningen mot en klimat- och miljömässigt hållbar värld. Enduce lanserade i höstas en produkt med industriell standard, anpassad för moderna hushåll, och har på kort tid visat en imponerande potential. Med hängivenhet, målmedvetenhet och sina fem patent säkrar Enduce sin internationella tekniska ledning inom området energiåtervinnande golvbrunnar. 

Lär dig mer på webbinarium

Delta gärna på våra regelbundna webbinarium för att lära dig mer om vår lösning. Under cirka 45 minuter berättar vi om vår lösning, tekniken bakom och svarar på frågor. Webbinarierna genomförs via Teams. Varmt välkommen!

Senaste nytt