Går det att duscha kallt?

Funktionsprincipen för Enduce E1 är att den förvärmer inkommande kallvatten till duschen med värmen från använt duschvatten. Men det går utmärkt att duscha kallt ändå. När man justerar blandaren till kallare duschvatten blandas mindre varmvatten in i duschvattnet – kallare vatten hamnar i golvbrunnen – och mindre värme överförs från utgående duschvatten till inkommande kallvatten. Resultatet blir att duschblandaren i kombination med golvbrunnen snabbt minskar temperaturen på duschvattnet och möjliggör kalla duschar. 

Hjälpte den här artikeln dig?

0
0

Kontakta oss

Porträtt av Henrik Hagman på Enduce

Henrik Hagman

Teknik- och produktchef 
henrik.hagman@enduce.se
070-947 57 43

Mer från kunskapsbanken

Hur du utformar duschplatsen och var du placerar duschrummets ventilation är viktiga faktorer som påverkar hur energieffektiv och bekväm duschupplevelsen blir.
Enligt Boverkets byggregler får energibesparande teknikers bidrag till förbättring av energiprestanda inkluderas i beräkningarna utifrån teknikens påvisade energibesparing.
Enduce E1 minskar varmvattenförbrukningen (energin till uppvärmning av varmvatten) som utgör den i särklass största miljö- och klimatbelastningen vid duschning.

Lär dig mer på våra webbinarium

Varmt välkommen att lära dig mer om Enduce E1 under våra öppna och regelbundna webbinarium. Under cirka 45 minuter berättar vi om vår lösning, tekniken bakom och svarar på frågor. 

Det går också bra att boka ett enskilt möte med oss för att samtala om ett specifikt projekt eller frågeställning.