Klarar Enduce krav på återströmningsskydd?

Enduce golvbrunn använder varmvatten från fastigheters varmvattennät för renspolning av värmeväxlaren. Varmvattentillsats sker via en manöverventil kopplad till en typgodkänd backventil för tappvatten, vidare till munstycket för varmvattenspolning som är riktat mot värmeåtervinningssystemets inlopp. 

Fördjupad information: Sammanfattningsvis utgör hushållsapplikationer ett specialfall i SS-EN 1717 för vilket kravet på återstömningsskydd för vätskor med upp till katergori 5 som branschstandard är återströmningsskydd motsvarande vätskekategori 2-3för standarden i övrigt. För Enduce lösning är det därför med marginal säkert och tillräckligt i förhållande till normkrav att tillföra varmvatten via en skyddsenhet av utförande EB (icke kontrollerbar fjäderbelastad backventil) i serie med den avstängningsventil helt enligt Enduce befintliga utförande. 

Hjälpte den här artikeln dig?

0
0

Kontakta oss

Porträtt av Henrik Hagman på Enduce

Henrik Hagman

Teknik- och produktchef 
henrik.hagman@enduce.se
070-947 57 43

Mer från kunskapsbanken

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Enduce monterar sin golvbrunn

Webbinarium & möten

Välkommen att anmäla dig till våra öppna webbinarium. Under 30 minuter berättar vi om vår produkt, tekniken bakom och om genomförda installationer. Vi lyfter också fram studier och evidens som talar för den här typen av installation samt det värde som skapas. Webbinariet genomförs via Teams.

Du är också välkommen att boka ett digitalt möte med oss t.ex. om du har ett konkret projekt i åtanke eller vill fördjupa dig i vår värdekalkyl. Vi hjälper gärna till.