Tack för att du valt Enduce E1

Montageanvisning

Instruktioner för installation i bjälklag samt invändigt montage.

Användarmanual

Bruksanvisning för rengöring och underhåll.

Broschyr Enduce E1

Beskrivande information om produktens syfte, värde och företaget bakom.

Måttskiss

Produktens utvändiga mått.

Produktdatablad

Kortfattad information om produktens funktion och konstruktion.

Länk till mer dokument

Klicka här för att ta del av fler dokument.

FAQ

Kalkrikt vatten har ingen problematisk påverkan på golvbrunnen varken på gråvattensidan (använt duschvatten) eller tappvattensidan. 
Ett varmvattenbaserat rengöringssystem värmer, smälter och spolar bort feta beläggningar ur värmeåtervinningssystemets värmeväxlare.
Serieproduktion och montering sker i huvudsak i Sverige. Produkten består till stor del av återvunnet material. Mässingen är blyfri.
Enduce E1 uppfyller kraven enligt Boverkets byggregler. Till dags dato har det duschats över 15 000 gånger med tekniken.
Det finns inga bestämmelser som utgör ett hinder för energieffektiv teknik på applikationsnivå i duschar.
Hur du utformar duschplatsen och var du placerar duschrummets ventilation är viktiga faktorer som påverkar hur energieffektiv och bekväm duschupplevelsen blir.
Att energiåtervinna varmvattenenergi på applikationsnivå direkt i duschplatsen är enligt oberoende studier det effektivaste sättet att energiåtervinna varmvattenenergi som annars går förlorad.  
Drygt 96 procent av resursförbrukningen går åt till uppvärmning av duschvattnet, medan vattenanvändningen endast utgör cirka 4 procent. 
Lösningens funktionsprincip är att energin i det kontinuerliga flödet duschvatten värmeväxlas mot det kontinuerligt inkommande kallvattnet.
Golvbrunnen är konstruerad för full reparerbarhet. Det vill säga att samtliga interna och rörliga komponenter går att byta ut om något skulle gå sönder.   
Anslutningen av tätskikt mot Enduce E1 sker via traditionella klämramsanslutningar för antingen tätskiktsfolie för klinkergolv, eller för plastmatta.
Men det går utmärkt att duscha kallt. När man justerar blandaren till kallare duschvatten blandas mindre varmvatten in i duschvattnet och mindre värme överförs från utgående duschvatten till inkommande kallvatten.

Kontakta oss gärna

Porträtt av Aleksander Teir på Enduce

Aleksander Teir

Teknisk säljare
aleksander.teir@enduce.se
079-103 56 56

Porträtt av Thomas Holmberg på Enduce

Thomas Holmberg

Verkställande Direktör
thomas.holmberg@enduce.se
070-279 72 67

Porträtt av Henrik Hagman på Enduce

Henrik Hagman

Teknik- och produktchef
henrik.hagman@enduce.se
070-947 57 43

Porträtt av Gustav Svenson på Enduce

Gustav Svenson

Konstruktör och utvecklare
gustav.svenson@enduce.se
070-234 57 29